Utisci Vladana Mrkušića nakon Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu i osvojene zlatne medalje

Utisci Vladana Mrkušića nakon Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu i osvojene zlatne medalje

Da li ste znali da je Srbija postala svetski prvak na takmičenju u sportskom rubolovu „Lov ribe udicom na plovak“ i da se naš paraćinac nalazi među osvajačima zlata. Vladan Mrkušić najbolji paraćinski ribolovac ostvarivanjem ovog istorijskog uspeha, postigao je i najveći lični u karijeri na takmičenju koje je održano u Hrvatskoj.

Šestočlanu ekipu činila su trojica Kragujevčana, dvojica iz Smedereva i jedan Paraćinac. Oni su nakon dvodnevnog takmičenja uspeli da obore svetski rekord ulova koji je iznosio sedamdeset dva kilograma i osamsto grama.

Ljubav ka ovom sportu javila se još od najranijih dana kada je sa ocem odlazio na pecanje, kaže Vladan Mrkušić. Takmičarskim ribolovom počeo je da se bavi nakon 2000. godine kada ga je bivši predsednik Mrene pozvao da im se priključi.

Mrkušić kaže da će u narednom periodu imati još nekoliko takmičenja od kojih je jedno Državno prvenstvo u sportskom ribolovu sledećeg vikenda. On će se takmičiti kao član ekipe Čigra iz  Kruševca, a nakon toga predstoje mu još par značajnijih ekipnih i pojedinačnih takmičenja.