Dan otvorenih vrata u Domu učenika „Srećno“

Dan otvorenih vrata u Domu učenika „Srećno“

Zajedništvo, zdrave navike, visok nivo bezbednosti, kvalitetan smeštaj, ishrana i vaspitni rad kao i iskusni vaspitači, sve su ovo karakteristike Doma učenika „Srećno“ u Ćupriji. Ova vaspitno-obrazovna ustanova je u sredu otvorila vrata svojim budućim stanarima i njihovim roditeljima kako bi se na licu mesta uverili u benefite koje dom pruža učenicima.

Ovaj dom ima tradiciju od pola veka i predatvlja drugu bezbednu kuću za učenike koji pohađaju neku od srednjih škola u Ćupriji, Paraćinu i Jagodini. Nalazi se praktično u centru grada na Moravi u blizini Doma zdravlja sa velikim smeštajnim kapacitetom od 26 komfornih soba, sopstvenim sistemom grejanja, toplom vodom i bežičnim internetom. Učenicima su na raspolaganju učionice, biblioteka, internet sala kao i klub sala za rekreaciju.

Specijalni gost tokom „Dana otvorenih vrata“ bio je Saša Vasiljević, asistent na Akademiji strukovnih studija Šumadija odsek u Kragujevcu i budući doktor nauka. On je naime jedan period svog života proveo u Domu učenika „Srećno“ iz kog nosi pregršt pozitivnih iskustava koje će kako je rekao pamtiti zauvek.

Dom učenika nudi brojne aktivnosti svojim stanarima poput kulturno-umetničkog i sportskog sadržaja. Njegova direktorka Tatjana Milojević kaže da je ove godine oko 80 podsto učenika učestvovalo u makar jednoj slobodnoj aktivnosti, a 21 učenik je osvojio prvo mesto na regionalnoj Domijadi koja je nedavno održana baš u Ćupriji i stekli su pravo nastupa na Republičkoj smotri domova učenika maja meseca u Novom Sadu.

Njegovi stanari dolaze iz Svih krajeva Srbije, a od ove godine u domu je i jedna učenica iz Kosovske Mitrovice, Leskovca, Vladičinog Hana, Petrovca na Mlavi, a osim njih sa teritorije Pomoravlja tradicionalno najveći broj učenika dolazi iz opštine Despotovac. Za sve prisutne nakon upoznavanja sa enterijerom Doma učenika „Srećno“ njegovi „stanari“ su pripremili bogat kulturno-umetnički program.