Smotrom folklornih ansambala “Zaigrajmo Vidovdansko kolo” u subotu počinju Vidovdanske svečanosti 2023.

Smotrom folklornih ansambala “Zaigrajmo Vidovdansko kolo” u subotu počinju Vidovdanske svečanosti 2023.

Smotrom folklornih ansambala “Zaigrajmo Vidovdansko kolo” u suubotu 24. juna počinju Vidovdanske svečanosti 2023.

Smotra će biti održana u Domu kulture u Senju i na njoj će nastupiti veliki broj folkloraša iz kulturno umetničkih društava iz regiona.

Program počinje u 19 časova i na njemu nasatupaju folkloraši Društva za negovanje tradicije “Knez Lazar” iz Senja, “Železničar” iz Ćuprije, “Jovan Kojić” iz Vrbovca opština Vitina sa Kosova i Metohije, Etno grupa “Praskozorje” iz Beograda.

Pored njih i Ansambl narodnih igara i pesama “Naisa” iz Niša, KUD “Boki 4. juli” iz Paraćina, “Jovac” i KUD “Krušarska mladost”.

Podsećamo, za sve posetioce Vidovdanskih svečanosti organizatori su obezbedili besplatan prevoz. Termini polaska sa parkinga Sportskog centra “Ada” su:

  • 24. jun od 18.00,
  • 25. jun od 9.30,
  • 26. jun 18 i
  • 27. jun u 8 ujutru.

Povratak je predviđen po završetku programa. Sve informacije zainteresovani posetiocu mogu potražiti putem broja telefona 060/0476-222.

Nakon programa folkloraša u subotu program ove manifestacije biće nastavljen i u nedelju. Već u 10 sati u porti manastira Ravanica biće održana manifestacija “Srbija u vreme kneza Lazara” kada će biti održana Dečija kreativna radionica, likovna kolinija i radionica kaligrafije.

U ponedeljak uveče ali u galeriji Horeum-Margi Ravno od 19 časova izložba Kopija fresaka iz zbirke Zavičajnog muzeja Jagodina.

Organizatori ove manifestacije Opština Ćuprija i Turistička organizacija su pre nekoliko dana najavili koncert Danice Krstić u 20 časova u porti manastira kao i svečanu Vidovdansku akademiju koja će početi sat ranije.