Paraćinski RISC obeležio Pupinov dan

Paraćinski RISC obeležio Pupinov dan

U paraćinskom Regionalnom inovacionom start up centru održano je predavanje posvećeno jednom od naših najvećih naučnika Mihajlu Pupinu. Svetislav Zakić, direktor Doma kulture „Mihajlo Pupin” iz Idvora istakao je ovom prilikom da su do sada imali dosta gostovanja u gradovima poput Poreča, Ljubljane, Vukovara i Banja Luke, te da im je ovo prvo predavanje u Srbiji, u Paraćinu.

Ovom prilikom predavači su govorili o Mihajlu Pupinu, čije delo „Sa pašnjaka do naučenjaka” obeležava sto godina od prvog izdanja. Jedan od njih bio je i Slobodan Aleksić, predsednik Veća srpske nacionalne manjine i zajednice Srba Grada Poreča. On je 2021. godiine napravio izložbu o trojici naučnika – Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu i Milutinu Milankoviću u svom gradu.

Ovo je drugo predavanje koje je održano ovog meseca u Regionalnom inovacionom start ap centru posvećeno poznatim naučnicima. Prošle nedelje prisutni su bili u prilici da saznaju nešto više o životu Nikole Tesle, rekao je Aljoša Gligorijević direktor ove ustanove.

Predavanje je održano u saradnji sa Domom kulture „Mihajlo Pupin” iz Idvora i dr Dragoljubom Cucićem, u organizaciji paraćinskog Regionalnog inovacionog start up centra.