Turistička organizacija Ćuprija najavila Vidovdanske svečanosti i koncert Danice Krstić

Turistička organizacija Ćuprija najavila Vidovdanske svečanosti i koncert Danice Krstić

Dasnica Krstić biće specijalni gost na Vidovdanskim svečanostima koje će biti održane od 24. do 29. juna u Manastiru Ravanica. Ona će kako su iz Turističke organizacije Ćuprija najavili koncert održati 27. juna od 20 časova.

Sadržaj je svake godine drugačiji poručuju iz tamošnje Turističke organizacije, ali je bez obzira na to uvek direktno oslonjen na istorijsku pozadinu i sam povod obeležavanja. Ovom prilikom predstvaljamo Vam kompletan program i ovogodišnje učesnike.

Otvaranje Vidovdanskih svečanosti biće održano u manastiru 24. juna od 19 časova nastupima folkloraša na Letnjoj sceni u Senju.

Već sutradan biće održana manifestacija Stazama Kneza Lazara. U ponedeljak 26. juna od 19 časova biće održana izložba “Kopija fresaka iz Zavičajnog muzeja Jagodina”.

U utorak uoči Vidovdana od 19 časova uslediće SVečana Vidovdanska akademija i koncert Danice Krstić, a u sredu na praznik Vidovdanska liturgija u manastiru od 8 sati i celodnevni program kroz viteške igre u porti anastira Ravanica.

U toku večeri biće dodeljene diplome učenicima OMŠ “Dušan Skovran” iz Ćuprije.

Poslednjeg dana Vidovdanskih svečanosti u sredu 29. juna na programu će biti tribina od 19 časova na Letnjoj pozornici Narodne biblioteke Dušan Matić na kojoj će govoriti profesor DR jOVAN jANJIĆ.