Paraćinke o kojima pišu svi srpski mediji, ponudile stan za iseljene stanare nakon eksplozije

Paraćinke o kojima pišu svi srpski mediji, ponudile stan za iseljene stanare nakon eksplozije

Tatjana, Katarina i Aleksandra ponudile su stan potpuno besplatno za neku od porodica koje su iseljene nakon eksplozije u jednom stanu stambene zdrage u ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu. Ovaj gest naišao je na oduševljenje ne samo Paraćinaca već celokupne srpske javnosti jer su vrlo brzo nakon ove tragedije ponudile stan ugroženim stanarima potpuno besplatno.

Akciju su pokrenule na društvenim mrežama.

Ukoliko je nekom od stanara zgrade u kojoj se dogodila eksplozija potreban smeštaj, garsonjera stoji na raspolaganju do 1. marta besplatno (uz dogovor i potrebu i duže). Stan je mali, ali za porodicu sa malom decom je dobar za privremeni smeštaj – objavila je jedna od sestara na fejsbuku.

Kako su nam prenele, još uvek se niko nije javio što ne menja njihov stav i čekaju da ustupe privremeni smeštaj nekoj od porodica.

Podsećamo, Nakon razorne eksplozije u stambenoj zgradi u Paraćinu u kojoj je stradala jedna ženska osoba, objekat je skoro u potpunosti razoren i nije bezbedan za stanovanje. Iz tog razloga je već u toku noći u utorak iseljeni svi stanari, koji su privremeni smeštaj potražili kod rodbine, a za pojedine je pronađeno rešenje u vidu pansiona hotela Petrus i Prestiž D.O.O.

Kako je saopštenjem navelo Osnovno javno tužilaštvo nakon uviđaja na mestu nesreće, utvrđeno da je do eksplozije došlo verovatno zbog curenja tečnog naftnog gasa iz boce u jednom stanu.