Ogromna šteta u stambenoj zgradi nakon eksplozije, zbog bezbednosti svi stanari evakuisani (FOTO i VIDEO)

Ogromna šteta u stambenoj zgradi nakon eksplozije, zbog bezbednosti svi stanari evakuisani (FOTO i VIDEO)

Kanal M je obišao zgradu i njenu okolinu koja je u utorak popodne skoro u potpunosti uništena u kojoj je juče došlo do eksplozije u kojoj je život izgubila A.S. (37). Eksplozija se desila oko 14.40 u utorak, a nesrećnu ženu je detonacija u stanu izbacila na prostor ispred zgrade. Nakon prebacivanja u paraćinsku Bolnicu i pokušaja reanimacije, ona je nažalost podlegla teškim povredama. Uviđaj lica mesta obavljali su pripadnici Policije i paraćinskog Osnovnog javnog tužilaštva, a u otkrivanje svih detalja eksplozije bile su uključene i druge stručne službe iz Paraćina i drugih gradova.

U međuvremenu održana je i sednica Štaba za vanredne situacije koji je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paracin – MZ Centar 2. Štab je doneo ovu odluku kako bi sve službe mogle da deluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne stete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika. Svi stanari evakuisani su iz zgrade u kojoj je došlo do eksplozije kao i iz okolnih oštećenih objekata. Radmila Marković iz zgrade preko puta vrlo je potresena i još uvek u šoku, kroz suze opisuje kako je doživela ovu strašnu tragediju. Ona kaže da ju je ona zatekla u stanu dok je odmarala.

Ležala sam, samo je nešto odjednom puklo. Vitrina je pala, a pomislila sam da je zemljotres. Međutim, drvo jedno je preko terase probilo prozor sve do mog kreveta. Svi prozori i roletne su razbijeni. U sobi je pao jedan mani televizor, a puko je i frižider. A terasa, nji više i nemam!, kaže Radmila Mrković.

Zgrada u ulici Majora Gavrilovića broj 9 u Paraćinu ne ispunjava uslove za stanovanje pa su iz tog razloga svi stanari evakuisani. Deo porodica je na inicijativu predsednika Privremenog organa opštine Paraćin Vladimira Milićevića privremeno smešten na bazenima Prestiž, potvrdio nam je vlasnik ovog kompleksa Novica Stanojević.

Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu saopštilo je danas da je dežurni tužilac izvršio je uviđaj na mestu eksplozije koja se u utorak dogodila u stambenoj zgradi u tom gradu i da je utvrđeno da je do eksplozije došlo verovatno zbog curenja tečnog naftnog gasa iz boce u jednom stanu. Podsećamo, Od zadobijenih povreda preminula je A.S. (36) koja će biti saranjena u četvrtak u 14 časova na paraćinskom groblju, a lakše je povređeno još troje ljudi.