75. Ulična trka „Memorijal Aca Petrović“

75. Ulična trka „Memorijal Aca Petrović“

Elzan Bibić pobednik je 75. Ulične trke „Memorijal Aleksandar Petrović“ u Ćupriji. Neumorni Novoparazac je na najstarijoj uličnoj trci u Evropi slavio u veoma lošim vremenskim uslovima. Ovo je njegov treći uzasopni trijumf u Ćupriji a peti ukupno.

Osim Bibića koji je slavio u trci na 3000 metara u toku dana održane su i trke za mlađe kategorije. Centralnom gradskom ulicom trčali su pioniri i juniori u ženskoj i muškoj kategoriji u deonicama od po 900 i 1500 metara.

Vera Nikolić, Dane Korica, Dragan Zdravković samo su neka od imena srpske atletike koji su prisustvovali ovom događaju a među njima i predstavnici Atletskog saveza Srbije. Svi oni sa ponosom konstatuju u kojoj meri je ova ulična trka važna za razvoj srpske i ćuprijske atletike a prisetili su se godina kada su oni pobeđivali na ovom istom mestu.

Prema podacima organizatora na 75. Uličnoj trci u Ćupriji učestvovalo je oko 100 takmičara iz Srbije kao i nekolicina njih iz BiH, Slovenije i Bugarske. Trku je pratilo više stotina meštana Ćuprije koji su i pored kiše i hladnog vremena pružili podršku mladim nadama srpske atletike.