Otvorena izložba „Put u Egipat“ u Kulturnom centru Paraćin

Otvorena izložba „Put u Egipat“ u Kulturnom centru Paraćin

Čak 60 radova na kojima se nalazi jedna od najveličanstvenijih civilizacija na svetu – Egipat nastalih u periodu od osam godina tokom mnogobrojnih putovanja ruskog umetnika Pavela Muntieva od četvrtka uveče krase zidove izložbenog prostora u Kulturnom centru. Ovaj po godinama mladi umetnik sa višegodišnjim iskustvom izlagao je u mnogobrojnim državama sveta, dok je u Srbiji po prvi put, a izložba Put u Egipat je u Paraćinu premijerno predstavljena.

Munitiev kaže da je njegova sfera interesovanja najviše zasnovana na starom Egiptu koji mu je posebno zanimljiv zbog drevne kulture koja se ne može ni sa čim uporediti. On navodi da je to posebna estetika koja je stekla unikatne oblike.

Ovaj nadareni umetnik je i član Kreativnog saveza umetnika Rusije, a i jeć je dugogodišnji profesor na katedri za dekorativnu i primenjenu umetnost u San Peterburgu na Ruskom koledžu tradicionalne kulture. Tokom karijere imao je 10 samostalnih i više od 50 grupnih izložbi kako u Rusiji tako i u inostranstvu.

Umetnik Pavel Muntiev ističe da mu je veoma drago zato što je imao priliku da svoja dela izloži u Srbiji i kaže  da mu se Paraćin veoma dopada.

Izložba će za sve zainteresovane bili postavljena u Kulturnom centru Paraćin do 10. maja te će svako ko želi biti u prilici da dođe i da pogleda ove nesvakidašnje slike drevnog, srednjovekovnog i modernog Egipta.