Dodela sertifikata pobednicima konkursa Partnerstvo za budućnost kompanije CRH Srbija

Dodela sertifikata pobednicima konkursa Partnerstvo za budućnost kompanije CRH Srbija

Deset najboljih projekata organizacija, ustanova i udruženja građana iz Paraćina i ove godine dobilo je podršku kompanije CRH Srbija kroz 11. po redu konkurs „Partnerstvo za budućnost“. Iako je ovogodišnji konkurs završen polovinom jula, dodela sertifikata organizovana je tek sada zbog epidemije korona virusa i to u dve grupe.

Divlje deponije, količina otpada koja se na njima nalazi, njihovo mapiranje i merenje ekoloških uticaja na životnu sredinu teme su kojima će se kroz svoje projekte baviti Srpsko društvo za vanredne situacije i Ekološko obrazovni centar EKOS.

Napore da Paraćin postane zdravija životna sredina kroz projekat „Gradimo sa manje CO2“ uložio je i UNEKOOP.

Građanski pokret „Slobodan izbor“ dobio je sredstva za realizaciju projekta „Paraćinska e-pijaca“.

Popularizacijom šaha među učenicima osnovnih škola u Paraćinu baviće se projekat Šah kluba Paraćin „Kroz šahovsku igru do zdrave ličnosti“.

Pored ovih, nagrađeni su i Udruženje građana „Đurđevdan“ za propripremu romske dece za polazak u školu, Opšta bolnica Paraćin za opremanje hirurškog odeljenja, Društvo „Petrus“ iz Zabrege za unapređenje pristupnih puteva Petruške oblasti. 

Nagrađen je i projekat Centra za razvoj preduzetništva i inovacija „Smart Connections“ čiji je cilj pomoć lokalnoj ekonomiji za izlazak iz krize, kao i projekat paraćinske Gimnazije za opremanje IT kabineta.