Uređenje poljskih puteva

Uređenje poljskih puteva

Pojedini poljski putevi od glavnih saobraćajnica su udaljeni tek nekoliko stotina metara, pa ipak za teške poljoprivredne mašine nekada je to duga relacija, jer su prilazi do njiva u lošem stanju. Dobra vest za paraćinske poljoprivrednike je ta što će im uređenje poljskih puteva u velikoj meri olakšati put do imanja. Za ove radove opština je izdvojila 4 miliona dinara, a do sada su urađeni poljski putevi u 15 mesnih zajednica na teritoriji opštine Paraćin.

Član Opštinskog veće zadužen za poljoprivredu Dušan Mijajlović nedavno je održao niz sastanaka sa poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Paraćin. Tadašnje teme bile su potrebe i usklađenost sa planiranim opštinskim budžetom i šifranikom mera koje ulaze u program poljoprivrede za koje saglasnost daje Ministarstvo poljoprivrede.

Lokalna samouprava raspisala je i dva nova konkursa za poljoprivrednike. Jedan se odnosi na osigranje useva, plodova, životinja i rasada voća, a drugi na preradu mleka, mesa i pčelinjih proizovda. Oba konkursa otvorena su do 23 novembra.