Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga tribinom obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga tribinom obeležilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Sve ćešće nemamo gde da parkiramo svoja vozila i pored jasno obeleženih parking mesta za osobe sa invaliditetom, krata je i jasna poruka Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga.

Ovu molbu najpre svojim sugrađanima uputio je predsednik pomenutog udruženja Srđan Milenković u čijim prostorijama je u ponedeljak obeležen Međunarodni dan za osobe sa invaliditetom. Sekretar udruženja Jovica Milenković pridružio se ovom apelu i smatra da zaslužuju makar malo više poštovanja u društvu.

Poučeni iskustvima svojih prijatelja iz srodnih udruženja, štampali su flajere koje planiraju da postavljaju na automobile parkirane na njihova  obeležena mesta. Time žele da im ukažu da rade pogrešnu stvar i da najverovatnije ne bi želeli da su na njihovom mestu.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembar je u prostorijama domaćina okupio i članove Centra osoba sa invaliditetom, Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu, slepe i slabovide osobe. Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga je do pre nekoliko godina brojalo oko 60 članova.

Paraćinska udruženja očekuju raspisivanje konkursa resornog ministarstva za realizaciju projekata za 2024. godinu. Milenković kaže da će oni nastaviti sa radionicama u kojima izrađuju razne predmete po kojima su već godinama prepoznatljivi.