Stogodišnjica osnivanja OŠ „Stevan Jakovljević“ u Glavici

Stogodišnjica osnivanja OŠ „Stevan Jakovljević“ u Glavici

Muzika, igra i recitali učenika OŠ „Stevan Jakovljević“ u Glavici obeležili su veliki jubilej ove škole. Oni su uz prisustvo prijatelja, učitelja i  predstavnika opštinskih vlasti proslavili čitav jedan vek postojanja. Svečanost su svojim programom uveličali članovi kulturno umetničkih društava „Boki 4. Juli“ i „Abrašević“ kao i učenici od prvog do četvrtog razreda ove škole koju pohađaju deca iz Glavice i Davidovca. Oni su sa svojim učiteljima pripremili bogat program.

Toplina, duh i znanje koje prenose učitelji ove seoske škole je nešto što se gotovo nikada nije menjalo, te su njeni đaci uvek izrastali u odlične učenike, kaže njen direktor Radovan Ilić.

Škola je oduvek bila mesto gde se osim usvajanja novih znanja sklapaju prijateljstva, grade odnosi, dele užine i rađaju prve simpatije. Većina dece je veoma vezana za svoju školu te se gotovo uvek najtoplije uspomene vezuju za nju. Deca iz škole „Stevan Jakovljević“ u Glavici bila su raspoložena da sa nama podele zašto je njihova škola posebna.

Školska zgrada se nije previše menjala od dana osnivanja. Njen direktor Radovan Ilić kaže da su prošle godine imali veliku akciju te su okrečili sve prostorije i ofarbali prozore. Dodaje da im uskoro predstoje još obimniji radovi.

Nekada je ovu školu pohađalalo pedesetoro đaka, ali se sa godinama taj broj smanjivao. U njoj nastavu prati trinaestoro učenika, od kojih su šestoro njih predškolci.

kulturno

Leave a Reply