Izborna skupština Crvenog krsta Paraćin

Izborna skupština Crvenog krsta Paraćin

U prostorijama paraćinskog Crvenog krsta održana je izborna skupština na kojoj su imenovani predsednik ove organizacije, njegov zamenik i članovi Upravnog odbora za mandatni period od 2022. do 2026. godine. U Crvenom krstu očigledno veruju u to da dobre stvari ne treba menjati, tako da će doktor Miroslav Petrović ostati na funkciji predsednika, a Slavica Vulić na mestu potpredsednice Crvenog krsta Paraćin. Sekretar ove organizacije Zoran Islamović ističe da Crveni krst u poslednje vreme beleži sve bolje rezultate.

Islamović je prisutne podsetio na sve aktivnosti Crvenog krsta koje su sprovedene poslednjih godina i zaključio da u istom ritmu treba nastaviti u narednom periodu.

Jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate Crvenog krsta je Slobodan Đorđević koji je u ovoj organizaciji obavljao gotovo sve funkcije, od volontera do predsednika. On posle 40 godina bavljenja humanitarnim radom odlazi u zasluženu penziju, tako da je ova skupština bila posebna za njega.

Na kraju su dodeljena i priznanja za one koji su takođe dali veliki doprinos u višegodišnjoj saradnji sa Crvenim krstom. Medalju Crvenog krsta dobio je psiholog Goran Ristić koji već skoro 30 godina aktivno učestvuje u radu ove humanitarne organizacije. Pored medalje, zlatni znak dobili su OŠ „Radoje Domanović“, član upravnog odbora Crvenog krsta doktor Miloš Matić i RTV Kanal M.