Radionice paraćinskog Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu

Radionice paraćinskog Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu

Članovi paraćinskog Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu već godinama organizuju radionice na kojima prave suvenire, satove, lampe i ukrase. Njihova ideja je da prodaju svoje rukotvorine kako bi obezbedili novac koji bi bio usmeren za bolji rad i funkcionisanje ove organizacije. Prva u nizu od ukupno četiri radionice održana je prethodnog vikenda u prostorijama Mesne zajednice Gloždak.

Na radionici smo upoznali i Jovanu Živadinović, članicu Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu, koja je napisala nekoliko knjiga i roman u stihovima. Ona je najavila promociju zbirke pesama za decu 9. decembra u 17 časova u Kulturnom centru Paraćin.

Udruženje čini oko 40 članova, a svoje aktivnosti sprovode u prostorijama Mesne zajednice Gloždak. Iako uslovni nisu idealni, oni se trude da svaki dan iskoriste u korisne svrhe, pa često obilaze i druge gradove.

Članovi ovog udruženja su tokom svog boravka u Beogradu sklopili prijateljstvo da srodnim udruženjem iz Skoplja i najavili organizaciju zajedničke radionice.