Manifestacija „Dragoslavljev venac“ književniku Dragoslavu Mihailoviću u čast

Manifestacija „Dragoslavljev venac“ književniku Dragoslavu Mihailoviću u čast

U punoj sali ćuprijske Gimnazije održana je književno-dramska manifestacija “Dragoslavljev venac”, u čast književnika i akademika Dragoslava Mihailovića, a povodom dana njegovog rođenja. Događaju je prisustvovao veliki broj ljubitelja pisane reče, a o stvaralaštvu i životu ovog književnika govorio nam je dr Radivoje Mikić, profesor na beogradskom Filološkom fakultetu.

Dragoslav Mihailović preminuo je pre nepunih godinu dana, a iza sebe je ostavio mnogobrojne romane i knjige. Profesor Mikić je rekao da je Mihailović pisac koji je u pravoj meri prikazao sliku dvadesetog veka u istoriji i kulturi srpskog naroda.

Podsetimo,direktorka bibilioteke Ljiljana Đorđević najavila je pre par dana ovu manifestacija i govorila o njenom značaju.

U okviru tribine predstavljeno je delo docentkinje Milice Kecojević “Poetika pripovedanja Dragoslava Mihailovića”, a program su upotpunili učenici Gimnazije i Škole glume Ustanove kulture. Organizatori manifestacije su Narodna bibilioteka “Dušan Matić” u saradnji sa Ustanovom kulture Ćuprija.