Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz street workout u OŠ „Stevan Jakovljević“

Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz street workout u OŠ „Stevan Jakovljević“

Sport, rekreacija i zdrav način života bile su glavne teme na današnjem javnom času uličnog vežbanja koji je održan u Osnovnoj školi „Stevan Jakovljević“. Ovim povodom je Strahinja Radojević stritlifter atleta kroz različite aktivnosti pokazao paraćinskim osnovcima pravilan način vežbanja i skrenuo pažnju deci zašto je važno baviti se sportom.

Iako je ideja za promocijom street workout-a pokrenula saradnju između Strahinje Radojevića i nastavnice fizičkog u ovoj školi Snežane Marjanović, njihova zajednička zamisao je bila da deci približe fizičku aktivnost koja po njihovom mišljenju poslednjih godina jenjava među mladima.

U pokaznim vežbama učestvovala su deca osmog razreda kojima je Radojević pokazao pravilan način izvođenja skleka, čučnja i mnogih drugih vežbi. Iako među ljudima vlada misao da se deca već dugi niz godina sve manje bave fizičkom aktivnošću, odgovori dečaka i devojčica ipak dokazuju suprotno.

Street workout je poslednjih godina doživeo ekspanziju te su mladi sve više zainteresovani za njega. Ovaj sport se zasniva na jačanju svakog mišića u telu i u bukvalnom prevodu znači ulično vežbanje, odnosno vežbanje sa celokupnom težinom tela.

S obzirom na to da se bliži Dan Osnovne škole „Stevan Jakovljević“, ovaj čas street workout-a samo je jedna od mnogobrojnih aktivnosti koja prethodi obeležavanju svečanosti Dana škole.