Memorijalni atletski miting “Vera Nikolić” 8. maja u Ćupriji

Memorijalni atletski miting “Vera Nikolić” 8. maja u Ćupriji

Treći međunarodni atletski miting “Vera Nikolić” biće održan u sredu, 8. maja. Organizatori su potvrdili da je otvaranje na atletskom stadionu “Aleksandar Aca Petrović” od 16 časova.

– Miting koji nosi ime jedine svetske rekorderke koju je Ćuprija iznedrila, mora postati lična karta našeg grada. Iako je prošle godine, zbog nemilih događaja koji su paralisali čitavu zemlju, miting odložen, ove godine nastavljamo niz i nadam se, i čvrsto verujem u to, da će atletski miting “Vera Nikolić” postati tradicija i da će kao i prethodna dva puta u Ćupriju dovesti vrhunska atletska imena, nove i stare asove atletike, rekao je Dragan Zdravković, direktor mitinga za lokalnu RTP.

Miting će obeležiti trke atletičara u deset atletskih disciplina: u muškoj i ženskoj konurenciji na 100, 400 i 800 metara, trke žena na 1.500, odnosno muškaraca na 1.500 i 3.000 metara.

Prijavljivanje je moguće do 3. maja, ali prema dosadašnjem interesovanju atletičara miting će imati međunarodni karakter, jer su potvrđeni dolasci atletičara iz inostranstva, rekao je Zdravković.

U revijalnom delu mitinga, biće održane četiri finalne trke na 60 metara u okviru Sportskih igara mladih.