Ustanova za sport Sportski centar „Ada“ Ćuprija

Ustanova za sport Sportski centar „Ada“ Ćuprija

Ćuprijska Hala sportova „Ada“ izgrađena je 1986. godine i od tada predstavlja centar svih sportskih dešavanja u ovom gradu. Tokom bombardovanja 1999. i eksplozije koja se dogodila 2006. godine u Paraćinu hala je pretrpela oštećenje poput pucanja stakala na prozorima. Do sada je renovirana nekoliko puta, a kapacitet ovog sportskog objekta iznosi 1.800 mesta za sedenje. Trenutno su u toku radovi na renoviranju hola na prednjem ulazu i toaleta.

Ustanovu za sport Sportski centar „Ada“ čini više od jednog objekta poput „Sokolskog doma“ sa spoljnim terenima, bazena „Slavija“ sa teniskim terenima, Strelišta sa kros stazom, a od pre godinu dana i gradski stadion.

Bazeni „Slavija“ imaju dugogodišnju tradiciju postojanja i rada koja datira još od davne 1953. godine. Tokom svog postojanja otvaran je i zatvaran par puta, a tek od 2014. godine ima ustaljen kontinuitet rada.

U okviru ovog kompleksa nalaze se i teniski tereni, na kojima se redovno održavaju razni događaji. Ćuprija može da se pohvali i teniskim klubom „Slavija“ koji redovno organizuje promocije i humanitarne akcije, školu tenisa i mnogobrojna takmičenja. Klub ima preko 100 članova koji svoje aktivnosti obavljaju na više otvorenih i zatvorenih teniskih terena.

„Sokolski dom” je još jedan objekat koji spada u Ustanovu za sport Sportskog centra „Ada“. U njegovom sastavu nalaze se tereni za košarku, rukomet i tenis, sa kapacitetom tribina za gledaoce od 800 mesta. „Sokolski dom” kao kulturno-istorijski spomenik je pod zaštitom Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Kao i do sada, organizatori su mislili i na najmlađe, pa će ispred Hale sportova biti postavljeno klizalište narednih dana. Klizačima svih uzrasta biće dostupna oprema koju će moći da iznajme po ceni od 150 dinara.