Promocija knjige „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe” 29. jula u Paraćinu

Promocija knjige „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe” 29. jula u Paraćinu

Šta je to kreativno preduzetništvo, kako napraviti i odabrati biznis ideju, pokrenuti malu proizvodnju i kako je izgledala Laboratorija kreativnog preduzetništva, samo su delovi knjige „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe”. Knjiga čija je autorka dr Hristina Mikić, biće predstavljena 29. jula u bašti Zavičajnoj muzeja u Paraćinu od 17.30.Ona predstavlja nastavak projekta „Podsticanje kreativnog preduzetništva u Pomoravlju“ koju Zavičajni muzej sprovodi u saradnji sa Institutom za kreativno preduzetništvo.

Predavanjima i kreativnim radionicama u okviru projekta „Podsticanje kreativnog preduzetništva u Pomoravlju“ prisustvovale su polaznice ne samo iz Paraćina, već i iz komšijskih gradova i opština. Shodno tome, promocija knjige „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe” organizovana je i u drugim oklonim mestima.

Vršilac dužnosti direktora Zavičajnog muzeja u Paraćinu Tijana Pešić smatra da će saradnja ove ustanove i Instituta za kreativno preduzetništvo biti nastavljena i u narednom periodu.

Kreativne radionice i edukativna predavanja biće organizovane i naredne godine. Ujedinjene nacije proglasile su 2022. godinu Međunarodnom godinom stakla sa ciljem afirmacije staklarstva. Staklo će biti u fokusu međunarodne zajednice i organizacija kroz istoriju i razvoj tehnologije, umetničkog oblikovanja stakla, privredni značaj i revitalizaciju staklarstva kroz kreativno preduzetništvo. Tim povodom Zavičajni muzej u Paraćinu je u saradnji sa Institutom za kreativno preduzetništvo i inovacije inicirao projekat digitalizacije nasleđa Srpske fabrike stakla u Paraćinu, jednog od najvećih proizvođača stakla i ambalaže u bivšoj Jugoslaviji.