Promocija knjige „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe” u Zavičajnom muzeju

Promocija knjige „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe” u Zavičajnom muzeju

Knjiga Hristine Mikić „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe” predstavljena je u četvrtak u bašti Zavičajnoj muzeja u Paraćinu. Jelena Arsenijević i Tatjana Tubica dve su od četrdeset polaznica iz Pomoravlјa koje su pohađale radionice Laboratorije kreativnog preduzetništva. Kako kažu, ove radionice bile su veoma značajne za njih.

U publikaciji čiji su izdavači Institut za kreativno preduzetništvo i inovacije i Zavičajni muzej Paraćin mogu se naćismernice kako započeti biznis inspirisan kulturnim nasleđem. Tijana Pešić vršilac dužnosti direktora Zavičajnog muzeja kaže da je ova knjiga bazirana na primerenoj i odgovornoj upotrebi kulturnog nasleđa u preduzetničke svrhe i ekonomskoj održivosti kulturnih izraza inspirisanih tradicijom jer doprinosi očuvanju i revitalizaciji kulturnog nasleđa.

Knjiga „Kreativno preduzetništvo i kulturno nasleđe” sadrži 40 detaljno obrađenih poslovnih ideja sa početnim investicijama, modelima monetizacije, kao i nepohodnim znanjima i veštinama za pokretanje svakog od biznisa. Ideje su raznolike od cvetnog dizajna, rustičnih tapeta, sajtova za digitalno pripovedanje o kulturnom nasleđu, studija za redizajn i retuširanje starih slika do radionice za izradu nakita od epoksi smole.