Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Despotovac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Despotovac

Obilaskom rekonstruisane srednje Tehničke škole u Despotovcu, predsednik Srbije Aleksandra Vučić započeo je posetu Pomoravskom okrugu. Za ovu školu Vlada Srbije izdvojila blizu 400 miliona dinara.

Predsednika Vučića su ispred škole dočekali čelnici opštine i zaposleni u školi, kao i građani Despotovca. Predsednik Srbije izjavio je da će država uložiti dodatni novac u razvoj namenske industrije koja je veoma profitabilna, kao i da će pokušati da pronađu investitora koji bi koristio prostor bivše fabrike kablova u Despotovcu. On je najavio je da će u tom mestu biti još ulaganja koja će povećati kvalitet života, kao što su kanalizacija i zamena azbestnih vodovodnih cevi.

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Despotovac je do sada uloženo pet miliona evra i biće obezbeđeno još 10 do 12 miliona za nove projekte.

Nakon obilaska Tehničke škole, predsednik je obišao i Dom zdravlja, u čiju je rekonstrukciju i modernizaciju uloženo više od dva miliona evra. On je obećao nabavku mamografa, koji nedostaje toj zdravstvenoj ustanovi.Svoju posetu u opštini Despotovac, predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je obilaskom manastira Manasija i najavio da će država pomoći izgradnju spoljne trpezarije i priključenje manastira na kanalizacionu mrežu.