Paraćinski fotograf Filip Stefanović

Paraćinski fotograf Filip Stefanović

Filip Stefanovićje kustos Zavičajnog muzeja u Paraćinu, arheolog, planinar i fotograf dugi niz godina. Kao član Planinarskog kluba „Javorak“ oduvek je težio da na planinarskim akcijama objektivom zabeleži neki poseban trenutak. Fotografijom se bavi punih dvadeset godina i kako sam kaže ovaj hobi je gotovo uvek vezivao za planinarenje.

Osim prirode, Filip voli da fotografiše vašare i modele, a bavi se i komercijalnom fotografijom. Kako su godine prolazile tako su se i fotoaparati smenjivali sa željom da svoj rad unapredi i kvalitet fotografije poboljša. Prvi aparat koji je kupio bio je Nikon D 7100.

Digitalnim aparatom fotografiše već osam godina. Kaže da upoređujući period nekada i sada nove tehnologije i način obrade fotografija pružaju širok spektar mogućnosti koje ranije nije bilo moguće realizovati.

Stefanović je jedan od retkih fotografa koji aparat nosi sa sobom na planinarenje. Zanimalo nas je kako nastaju te fotografije.

Iako obožava fotografiju, Filip Stefanović doživalja je kao hobi. Pored fotografisanja na raznim proslavama, planovi su mu da u narednom periodu učestvuje na nekom od foto konkursa i izložbi jer smatra da je uvek dobro čuti mišljenje iskusnih fotografa. Do sada je učestvovao na nekoliko internet foto konkursa na kojima su njegove fotografije bile nagrađivane