Nesvakidašnja izložba autoportreta Milice Marković u Beogradu
FOTO: Duško Vukić

Nesvakidašnja izložba autoportreta Milice Marković u Beogradu

Milica Marković iz Paraćina prikazala je neke od svojih najboljih fotografija na prvoj samostalnoj izložbi koja je nedavno održana u Beogradu.

Izložba je nesvakidašnja jer su radovi bili postavljeni sobi hotela Radisson Collection Old Mill u Beogradu.

FOTO: Duško Vukić

Izložbu pod nazivom “Crno – beli rituali Milice Dinić” je činilo devet fotografija u hotelskoj sobi u organizaciji španske galerije “Barcelona PopUp” odnosno njenog kuratora Davida Pužada koji je ujedno i napravio odabir fotografija.

Hotel Radisson uvek ima zidove sobe 147 dostupne za umetnost i po tome je uveliko poznata, pogotovo u svetu umetničke fotografije, kaže naša Paraćinka koja već tri godine živi u Beogradu.

FOTO: Duško Vukić

Svih devet fotografija je bilo izloženo dva i po meseca i dočekalo je mnogobrojnu publiku i prijatelje naše sugrađanke kao i goste hotela.

Radi se isključivo o crno beloj fotografiji, dugoj ekspoziciji, igrom svetla i senke. Nakon puno eksperimentisanja, otkrila sam da je crno bela fotografija veoma dobar način da se iskažu emocije bez ijedne napisane reči, kaže Markovićeva.

FOTO: Milica Marković/facebook

Milica Marković se fotografijom bavi punih 10 godina i kaže kako je lutala kroz razne tehnike i da su joj uvek bili najzaniumljiviji autoportreti.

Fotografišem sama sebe, dakle ja sam svoj model. Godinama sam pisala dnevnik na ovaj način, ispitivala svoje emocije, iskazivala ih kroz fotografiju. Smatram da je ovo sjajan način da se sebi i drugima, a pogotovo sebi, daju odgovori na ona najdublja pitanja. Naučila sam o sebi mnogo baveći se svojim vizuelnim dnevnikom, zaključila je Milica Marković.

FOTO: Milica Marković/facebook

Milica Marković nije član ni jednog kluba fotografa, da joj cilj nije ocena ni takmičenje pa često čak ni mišljenje druge osobe već kako kaže “lična potreba da govori”.

Markovićeva je rođena u Paraćinu 1984. godine, a trenutno živi i radi u Beogradu.