Otkrivene ploče sa imenima i prezimenima stradalih Paraćinaca u ratovima 1990. – 1999.

Otkrivene ploče sa imenima i prezimenima stradalih Paraćinaca u ratovima 1990. – 1999.

Udruženja boraca i ratnih vojnih invalida iz Paraćina, njihovi prijatelji iz srodnih udruženja, porodice stradalih boraca u ratovima krajem prošlog milenijuma još jednom su se poklonili paraćinskim borcima koji su stradali na ratištima od 1990. do 1999. godine. Ploče sa imenima 27 boraca postavljene su nedavno na spomenik u blizini srednjškolskog centra, a u utorak ujutru su uz prigodnu svečanost osvećene ploče sa njihovima imenima i na taj način im je još jednom odata počast.

Molitvu palim borcima služio je sveštenik paraćinske crkve Svete Trojice Bratislav Đorđević koji je u emotivnom govoru podsetio na sva imena koja su dali svoje živote za slobodu svoje zemlje.

Ovom prilikom zvanične delegacije položile su vence na spomenik palim borcima u ratovima 1990. – 1999. a među njima tu je bio predsednik Privremenog organa opštine Paraćin Vladimir Milićević i državni sekretar ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja prof. dr Dejan Antić.

Predsednik Udruženja ratnih volnih invalida opštine Paraćin i državni sekretar ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja govorili su o važnosti kulture sećanja.

U sali gradskog pozorišta je održana svečana akademija povodom dana Udruženja ratnih volnih invalida opštine Paraćin. Nastupili su članovi hora Magija Muzičke škole Milenko Živković, KUD-a „Car Dušan“, nastuplija je i talentovane Vasilija Šćepanović i lana Vukmanović.