Opštinska izborna komisija objavila preliminarne rezultate lokalnih izbora u Paraćinu

Opštinska izborna komisija objavila preliminarne rezultate lokalnih izbora u Paraćinu

Opštinska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate za lokalne izbore u Paraćinu. O ukupnom broju izašlih glasača upisanih u birački spisak govorio je član Opštinske izborne komisije Miloš Trandafilović.

Na lokalnim izborima u Paraćinu glasao je 25.961 birač od ukupno 46.396 upisanih u birački spisak što je 55,96 procenata. Preliminiarni rezultati Opštinske izborne komisije pokazuju da je lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila 14.139 glasova, lista Socijalističke partije Srbije „Ivica Dačić – premijer Srbije“ 2.703 glasa, POKS Nada za Paraćin – novi DSS 1.500, Ujedinjena opozicija Paraćina 4.969 glasova i lista Paraćin protiv nasilja 1.768 glasova Paraćinaca, rekao je Milo Trandafilović.

Opštinska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate za lokalne izbore u Paraćinu. O ukupnom broju izašlih glasača upisanih u birački spisak kao i o broju mandata koji će im pripasti, govorio je član Opštinske izborne komisije Miloš Trandafilović. – Paraćinskim naprednjacima bi trebalo da pripadne 31 mandat, SPS-u 6, koaliciji POKS-Novi DSS 3, Ujedinjenoj opoziciji Paraćin 11 i Paraćinu protiv nasilja 4 mandata.

Još tokom nedelje uveče nakon nepuna tri sata od zatvaranja birališta paraćinski naprednjaci su proglasili pobedu na lokalnim izborima u Paraćinu. Listi „Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane“ pripašće najveći broj odbornika u opštinskoj skupštini, a raspored mandata u njoj govori da bi Srpska napredna stranka mogla samostalno da formira novu vlast.

Trandafilović kaže da su nedeljni izbori protekli u fer i korektnoj atmosferi sa istina nekoliko sporadičnih događaja na par glasačkih mesta koji kako je rekao nisu mogli da utiču na izborni proces.

Vanredne lokane i republičke izbore u Paraćinu nadgledali su i kontrolori. Član OIK Miloš Trandafilović je svoje izlaganje završio informacijom da su brojna glasačka mesta na teritoriji opštine obilazili posmatrači CRTE kao i nekolicina njih iz Norveške i Rusije.