Kako je protekao izborni dan u Paraćinu

Kako je protekao izborni dan u Paraćinu

Izborni dan 17. decembar smo počeli u Mesnoj zajednici Centar gde su uz svega par minuta zakašnjenja otvorena četiri biračka mesta. Na jednom od njih glasao je Vladimir Milićević, prvi na listi „Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane“ koji je oko 7.30 glasao u društvu supruge. Jedno od pitanja koja smo mu postavili bilo je zašto je važno da građani glasaju.

Paraćin opet ima kandidata za narodnog poslanika u republičkom parlamentu sa ove liste, a to je Anita Nešić. Slično pitanje smo postavili i njoj ali u Mesnoj zajednici Busilovac gde je još u prepodnevnim satima glasala.

Tradicionalno najveći odziv je u ranim jutarnjim satima kada su kao po običaju najredovniji stariji sugrađani. Tokom dana anketirali smo veliki broj birača koji su nam navodili brojne razloge zbog kojih bi trebalo da glasamo.

Izborni dan završili smo odlaskom u Opštinski odbor SNS-a u kojem su njegovi članovi i sipatizeri uveliko slavili pobedu na lokalnim izborima. Prvi na listi paraćinskih naprednjaka Vladimir Milićević govorio je koji su bili ključni razlozi zbog kojih smatra da je lista koju vodi na lokalu dobila ubedljivo najveći broj glasova.

Vrlo brzo nakon zatvaranja birališta, javnosti se obratila i predsednica Opštinske izborne komisije Aleksandra Antić koja je govorila o procentu izlaznosti i dodala da nije bilo prijavljenih nepravilnosti do 20 časova.

Ovo praktično znači da će lista „Aleksandar Vučić – Paraćin ne sme da stane“ biti u mogućnosti da sama formira lokalnu vlast u Paraćinu i najverovatnije imati 31 odbornika u Skupštini opštine Paraćin.