Uspesi starijih gimastičarki paraćinskog gimastičkog kluba

Uspesi starijih gimastičarki paraćinskog gimastičkog kluba

Prve polaznice ritmičke gimastike pri paraćinskom gimastičkom klubu upisane su još 2005. godine, a sada nakon skoro 20 godina broj članova ne opada, već se njihov kao i broj nagrada koje osvajaju povećava. O prošlogodišnjim i o uspesima koje je starija grupa gimastičarkipostiglaprethodnih godina govori Marija Đorđević, jedan od trenera sa najvećim i skustvom u ovom sportu.

Imajući u vidu odličnu prošlogodišnju sezonu, iz kluba se nadaju da će im ova 2024. biti bar podjednako dobra. Pripreme su već u toku tako da će spremno dočekati april mesec kada počinje takmičarska sezona.

: Gimastički klub iz Paraćina je među prvih deset najuspešnijih u našoj zemlji, a sve to zahvaljujući stručnosti paraćinskih trenera kao i posvećenosti mladih gimastičarki koje u individualnim ali i u grupnim vežabama osvajaju najviša odlikovanja.

Vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka, neophodni su rekviziti ritmičkih gimastičarki. Paraćinski klub i starija grupa bogata je talentovanim devojkama koje već godinama treniraju, a kao dokaz za to su njihove medalje sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Marija Veljković i Anđela Stevanović, govore o tome koliko vole ovaj sport i po čemu je on poseban.

Višegodišnje iskustvo, ljubav prema sportu i marljiv rad doveli su ove dve mlade gimastičarke do osvajanja prestižnih nagrada i odlikovanja u individualnim koreografijama na šta su veoma ponosne.

Pošto je bazičan sport gimastika je jedan od sportova koji pruža dobru polaznu osnovu za ostale sportove. Devojčice sa ritmičkom gimastikom u Paraćinu mogu krenuti već sa četiri godine, a ovaj sport će im pomoći da razviju sve motoričke i fizičke sposobnosti i da napreduju u snazi, izdržljivosti, fleksibilnosti i brzini.

Prošlu sezonu paraćinske su završile tradicionalm godišnjom priredbom u Sportsko rekreativnom centru „7. juli“. Tokom 2023. godine, Gimnastički klub iz Paraćina učestovao je na prvenstvima Srbije u individualnom i u grupnom programu. Posebne rezultate ostvarile su i na Apsolutnom Prvenstvu Srbije, koje predstavlja najznačajnije takmičenje u zemlji kada je u pitanju ovaj sport. Početak nove takmičarske sezone zakazan je za april, a nakon toga će narednih meseci imati prilike da kroz niz takmičenja pokažu svoje nove koreografije i donesu svom gradu zaslužene medalje.