Opšta bolnica Paraćin dobila dva inkubatora, donacija Južne Koreje i Fonda NJ.K.V. Princeze Katarine održana u Kraljevskom dvoru

Opšta bolnica Paraćin dobila dva inkubatora, donacija Južne Koreje i Fonda NJ.K.V. Princeze Katarine održana u Kraljevskom dvoru

Princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević uz prisustvo Li Đeunga, ambasadora Republike Koreje u Srbiji, uručili donaciju vrednu više od 17.300.000 dinara (162.000 dolara), koju je Vlada Republike Koreje dodelila za četiri zdravstvene ustanove i Fondaciju princeze Katarine.

Donacija uključuje dva kombija, šest inkubatora i dva takozvana pacijent-monitora. Paraćin je u ovoj donaciji dobio dva inkubatora: transportni i stacionarni, potvrdio je za Kanala M direktor ove medicinske ustanove Saša Bacić.

Svečano uručenje obavljeno u ponedeljak u Kraljevskom dvoru u Beogradu, u uz podršku Ministarstva zdravlja, koje je predstavljao državni sekretar  Aleksandar Milošević, a prisustvovali su i primaoci donacije iz zdravstvenih ustanova širom Srbije – dr Saša Bacić iz Paraćina, dr Vesna Tomin iz Kikinde, dr Valentina Pajić iz Topole, i dr Predrag Šutić iz Gornjeg Milanovca.

Deca su najveće blago koje imamo, moramo da ih čuvamo, i da im pružamo svu moguću podršku, kako na početku njihovog života, tako i na celom putu odrastanja. Moj suprug Aleksandar, moja Fondacija, i ja trudićemo se da i ubuduće pomažemo što više možemo – rekla je princeza Katarina.