U Opštu bolnicu Paraćin dopremljen mamograf, instalacija u toku

U Opštu bolnicu Paraćin dopremljen mamograf, instalacija u toku

Opšta bolnica Paraćin jedna je od ukupno šest zdravstvenih institucija u koju je pristigao mamograf, a uz Paraćin mamografe koju je nabavilo Ministarstvo zdravlja dobili su još i bolnice u Smederevskoj Palanci i Majdanpeku kao i domovi zdravlja u Kruševcu, Kuršumliji i Požarevcu.

Dodeli je prisustvovala i mninistarka zdravlja Danica Grujičić.

Ukupna vrednost opreme je 120 miliona. To je dokaz više da vredi centralizovano nabavljati opremu, jer tada dobijate povoljnije uslove. Zahvaljujem se Alfa imedžiningu što je u najkraćem mogućem roku dopremio mamografe, reči su ministarke Grujičić.

Inače, mamograf je u Opštu bolnicu Paraćin već dopremljen, potvrdio je za kanal M direktor ove zdravstvene ustanove Saša Bacić. – Mamograf je pristigao juče 28. novembra. Mi smo inače spremno dočekali ovaj dan i već rekonstruisali i adaptirali jednu prostoriju za mamograf. Njegova instalacija je u toku i trebalo bi da bude završena za svega nekoliko dana, rekao je ovom prilikom Bacić.

Ovo je sjajna vest za Opštu bolnicu Paraćin i stanovnike Pomoravlja generalno, a posebno za žene koje će uskoro moći na pregled u sredini u kojoj žive.

Mamografija je neinvanzivna radiološka metoda pregleda koja se koristi kao jedna od dijagnostičkih procedura za otkrivanje patoloških promena u dojkama i imenovana je od strane Svetske zdravstvene organizacije kao dijagnostička metoda za rano otkrivanje raka dojke.