Obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara

Obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara

Za doprinost u radu i razvoju sestrinske profesije u amfiteatru ćuprijske Visoke medicinske škole srebrnim znakom Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije nagrađeno je deset medicinskih sestara. U ovoj medicinskoj obrazovnoj ustanovi održana  je svečana akademija povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara.

U znak sećanja na začetnicu modernog sestrinstva Florens Najtingel koja je rođena 12. maja u svetu se tradicionalno obeležava ovaj dan posvećen medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima.

Iz Udruženja zdravstvenih radnika Ćuprija ovim putem je upućen apel svim vladinim telima, organizacijama i ustanovama da uvaže ovu profesiju, da svake godine odaju priznanje medicinskim sestrama i tehničarima za njihovu požrtvovanost i brigu o pacijentima. Negova predsednica Danijela Radojčić zahvalila se svim medicinskim radnicima i članovima udruženja odricanju, strpljivosti i razumevanju koje svakodnevno pokazuju, požrtvovano i nesebično darujući sebe i stavljajući zdravlje pacijenta na prvo mesto.

Biti medicinska sestra  je odgovoran i težak posao  bez obzira na epohu,mesto, društvene i socijalne okolnosti, kažu naše sagovornice koje su objasnile zašto je ovo bio njihov poziv.

Amfiteatar u Visokoj medicinskoj školi je bio ispunjen gotovo do poslednjeg mesta, a prisutni su dobitnike priznanja ispratili gromoglasnim aplauzima. U kulturno – umetničkom programu učestvovali su učenici Srednje medicinske škole iz Ćuprije, Škole za muzičke talente i  solistkinja  Darija Đorđević iz Dragova.