Održan 3. Atletski miting „Vera Nikolić“ u Ćupriji

Održan 3. Atletski miting „Vera Nikolić“ u Ćupriji

Na 3. Atletskom mitingu, koji se održava u čast najveće jugoslovenske atletičarke Vere Nikolić, učestvovalo je preko 60 takmičara iz Srbije i okolnih zemalja. Takmičenje je održano u deset trkačkih disciplina počev od trke na 100 metara za žene i muškarce, kao i na 400, 800, 1.500, 3.000, a u okviru Sportskih igara mladih i četiri finalne trke na 60 metara.

Ovo takmičenje je od samog početka međunarodnog karaktera o čemu svedoči veliki broj učesnika iz inostranstva. Većina njih je i prethodne godine trčala na ćuprijskom stadionu, a neke od njih pitali smo da li su zadovoljni postignutim rezultatima.

Mitingu su prisustvovali mnogi ljubitelji atletike, a među njima i Jelena Nestorović, ćerka pokojne Vere. Mnoge atletske legende poput Snežane Pajkić, Daneta Korice i Đanija Kovača upriličili su ovaj događaj svojim prisustvom. Ovom prilikom pitali smo ih u kakvom sećanju im je ostala Vera.

Vladimir Vasiljević, zamenik predsednice opštine Ćuprija, pozdravio je sve prisutne na mitingu i istakao da lokalna samouprava sa velikim zadovoljstvom podržava ovaj događaj i atletiku, po kojoj je ovaj grad prepoznatljiv.

Vera Nikolić umrla je 28. juna 2021. godine, a dva meseca kasnije Ćuprija je organizovala prvi atletski miting „Memorijal Vera Nikolić“, kojim je otvoren atletski stadion „Aleksandar Aca Petrović“.