Izložba dečijih radova nastalih na radionici Sare Masnikose

Izložba dečijih radova nastalih na radionici Sare Masnikose

Nekoliko destina likovnih radova predstavljeno je u galariji u prolazu paraćinske biblioteke na izložbi mlade i talentovane dece. Svi ovi radovi osnovaca i srednjoškolaca nastali su u prethodnih godinu dana na radionicama koje je vodila likovna umetnica Sara Masnikosa.

Za ovu izložbu je vladalo veliko interesovanje roditelja dece pa i njihovih drugara. Na radionicama su učestvovali osnovci i srednjoškolci ne samo iz Paraćina već i iz okolnih gradova, a kako su nam preneli na radionicama je vladala odlična atmosfera.

Ova deca su nekoliko puta nedeljno dolzili na radionice u atelje Sare Masnikose u Paraćinu. Na predstavljanju njihovih radova bilo je 16 mladih umetnika, a posetiocima je predstavljeno oko 70 radova.

Izložbu je posetila i poznata paraćinska likovna umetnica Marija Komarac koja je bila oduševljena krajnjim rezultatom i idejama dece. Smatra da je Sara Masnikosa uradila odličan posao u prethodnih godinu dana.

Sara Masnikosa je završila Gimnaziju u Paraćinu, osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno Sara priprema doktorski rad, a uporedo radi na novim projektima.