Novogodišnja priredba u Bambiju

Novogodišnja priredba u Bambiju

Povodom obeležavanja Dana Predškolske ustanove „Bambi“ koji se tradicionalno proslavlja 28. decembra, druga polovina poslednjeg meseca u godini rezervisana je za brojne aktivnosti koje se sprovode u sva četiri paraćinska vrtića. Ovim povodom je u vrtiću Bambi organizovana predstava u kojoj su učestvovali predškolci i starije grupe nastupivši sa dobro uvežbanim tačkama. Osim standardnih recitala, mališani su imali priliku da pokazžu kako se đuska uz novogodišnje pesme, ali i igra narodno  kolo. Neke od njih smo pitali šta su sve pripremili sa svojim vaspitačima za pripredbu.

Mališani su ovom prilikom osim predstavljanja svojih uvežbanih tački, mogli da pogledaju i ono što su njihovi drugari iz drugih grupa pripremili, ali i da zajednički u glas pevaju i tapšu.

Iako je mesec decembar tradicionalno namenjen novogodišnjoj euforiji, te su i priredbe u tom maniru, jedna grupa predškolaca iz Bambija je sa svojim vaspitačima pripremila malo drugačiji koncept. Naime, njihova zamisao bila je da se kroz igru, pesmu i glumu predstavi narodna tradicija i običaji, kao i način na kom su ljudi ranije živeli.

Osim u Bambiju gde je u četvrtak održan Etno mjuzikl, slična aktivnost realizovana je i u paraćinskom vrtiću Guliver u kojoj su učestvovali i roditelji kao muzička podrška. Tamara Jeremić Todorović, v.d. direktora PU Bambi kaže da ih do kraja godine očekuje pregršt novogodišnjih aktivnosti.

Naša sagovornica je zaključila da ih naredne nedelje, tačnije 28. decembra kao šlag na torti očekuje i veliko finale odnosno – godišnja priredba u paraćinskom Pozorištu u kojoj će učestvovati mališani iz  osam različitih grupa paraćinskih vrtića.