Teatar Ispovest Paraćinca Stefana Simića

Teatar Ispovest Paraćinca Stefana Simića

Stefan Simić, slobodni pisac, poreklom iz Paraćina priredio je za svoje sugrađane teatar iskrenosti prošle nedelje u Kulturnom centru. On je svojim dugogodišnjim radom u pisanju stekao mnogobrojnu publiku, tako da je veliki broj paraćinaca petak veče provelo u dvosatnom druženju sa njim. Otvoreno i sa puno emocija obratio se publici i podelio svoje stihove, iskustva i sve ono što ga inspiriše. Simić je naglasio da su njegovi nastupi autentični upravo zbog iskrenosti koju publici pruža.

Njegov prošlogodišnji nastup u Paraćinu opisuje kao veoma dobar, tako da je i ovaj put očekivao da će publika biti oduševljena. Stefan Simić istakao je da godišnje obiđe i do 100 gradova, a da u nekim većim poput Beograda, Splita, Banja Luke ima i po nekoliko nastupa godišnje.

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013. treću “Generacijama koje rastu bez poezije” 2016. “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine, “Povratak čoveku” 2020. godine i “Prkos besmislu” 2022. Svoj stil opisuje kao sažet, iskren i autentičan i upravo to čitaoci kod njega

najviše i vole.

Stefana sad očekuje letnja turneja, mnogo nastupa širom Makedonije, Bosne, Srbije i Hrvatske, a takođe planira i objavljivanje novih tekstova pa čak i knjigu. On se može pohvatili sa 15 godina iskustva u pisanju, 6 napisanih knjiga, mnogo pesama i tekstova u prozi koje je proteklih godina objavljvao na internetu.