Ćuprijska biblioteka „Dušan Matić“ obeležila 155 godina rada

Ćuprijska biblioteka „Dušan Matić“ obeležila 155 godina rada

Ćuprijska Narodna biblioteka „Dušan Matić“ obeležila je 155 godina postojanja i uspešnog rada, a svečanost je održana u kosoj sali Gimnazije u gardu na Moravi. Ova ustanova predstavlja centralnu instituciju pisane reči i knjige u ovom gradu. Tokom svog dugogodišnjeg postojanja bila je prvenstveno čitalište i menjala je nazive, a sadašnji nosi po poznatom srpskom književniku i akademiku Dušanu Matiću.

Biblioteka je i ove godine organizovala literarni konkurs na temu „Moja biblioteka“ za učenike osnovnih škola, a na proslavi jubileja dodeljene su nagrade za najbolje radove. Ovom prilikom dodeljene su i zahvalnice najvernijim čitaocima i darodavcima, za veliki doprinos ovoj ustanovi.

Ćuprijska biblioteka je poznata i po velikom broju manifestacija koje realizuje u toku godine.Osim„Matićevih dana”, od ove godine organizuju i „Dragoslavljev venac” u čast književnika Dragoslava Mihailovića.

Knjižni fond bibilioteke čini 65 hiljada naslova, a člansku karti poseduje oko 5.000 članova. Od nedavno u svojoj ponudi imaju interaktivni displej, pomoću kog je njenim korisnicima olakšana pretraga prilikom izbora knjige. Vrata ove ustanove otvorena su za čitaoce svakog radnog dana od 7.30 do 19 časova.