Najavljena izgradnja drumskih i pešačkih mostova u Paraćinu

Najavljena izgradnja drumskih i pešačkih mostova u Paraćinu

Ovako će izgledati drumski most u neposrednoj blizini srednjoškolskog centra kao i najfrekventniji most u Paraćinu u samom centru grada. Ovu vest nam je potvrdio Saša Ružić član Opštinskog veća koji je prethodnih meseci bio odgovorno lice zaduženo za pregovore sa investitorima.

Prvi most koji će biti izgrađen je onaj u ulici Bore Petrovića koji je verovatno u najlošijem stanju, a potom slede radovi na izgradnji mosta i u ulici Kralja Petra. Rok za njihovu izgradnju je po 12 meseci. Ružić je najavio obimne radove na izgradnji još četiri pešačka mosta u Paraćinu.

Paraćin nije jedini grad u kojem će Vlada Švajcarske finansirati izgradnju mostova. Radovi su predviđeni međudržavnim ugovorom izemeđu Vlade Republike Srbije i Vlade Švacarske konfederacije.

Ugovor će biti ozvaničen u utorak kada je predviđen dolazak Ambasadora Švajcarske u Srbiji, a potpisivanju ugovora biće prisutni predstavnnici Kancelarije za javna ulaganja u Vladi Srbije i Konsultantske kuće „Štuki“, „SEKO“ i AD „Putevi Užice“ izvođača radova kao i direktora JP „Srbijavode“. Potpisivanju ugovora prisustvovaće i veliki broj gradskih čelnika kao i predsednika opštine Paraćin Vladimira Milićevića.