Potpisan ugovor za izgradnju mostova u Paraćinu

Potpisan ugovor za izgradnju mostova u Paraćinu

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević i predstavnik Akcionarskog društva „Putevi Užice” potpisali su ugovor koji se odnosi na izgradnju mostova na teritoriji Paraćina kao deo projketa „Izgradnja sistema za odbranu od poplava”. Sa sedam novih prelaza, naša opština će biti mnogo bezbednija od poplava, zahvaljujući donatorskim sredstvima Vlade Švajcarske koja je u ove svrhe izdvojila  oko 6 miliona evra.

U Paraćinu će u narednom periodu biti izgrađena četiri pešačka i tri drumska mosta. Vrednost ove investicije je nešto više od 10 miliona evra, od čega je 6 izvdvojila Švajcarska, a 4 austrijska Vlada.

Generalni direktorAkcionarskog društva „Putevi Užice” Vladan Stamenić i predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević ugovor o izgradnji potpisali su u Regionalanom inovacionom start ap centru. Prema rečima Stamenića, projekat za građevinsku dozvolu je urađen. On dodaje i da ukoliko dođe do nekih manjih izmena, rok za završetak radova se neće menjati.

Prvi most na kojem će početi radovi na izgradnji je onaj u ulici Bore Petrovića, a potom i u ulici Kralja Petra I. Početak radova očekuje se u prvoj polovini avgusta, rok za završetak je po 6 meseci za oba mosta. 

Milićević je uputuo apel građanima, posebno vozačima da u narednom periodu imaju malo više razumevanja i strpljenja.

Osim ambasadora Švajcarske u Srbiji, potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnnici Kancelarije za javna ulaganja u Vladi Srbije i Konsultantske kuće „Štuki“, „SEKO“, AD „Putevi Užice“ i predstavnika  JP „Srbijavode“. Potpisivanju ugovora prethodio je sastanak u Opštini, zatim obilazak mostova koji su predmet rekonstrukcije gde je bila postavljena i izložba fotografija „Odbrana Paraćina od poplava“. Delegacije su imale priliku da pogledaju i video snimak „Odbrana Paraćina od poplava“.