Načelnik PU Jagodina o bezbednosti dece u školama

Načelnik PU Jagodina o bezbednosti dece u školama

74 pripadnika policije raspoređeno je u 54 školske ustanove na teritoriji Pomoravlja reči su načelnika PU Jagodina Mladena Getića. On je danas u dvorištu OŠ „Boško Đurišić“ u Jagodini govorio o aktivnostima na unapređenju bezbednosti i zaštite učenika i škola, a na osnovu zaključaka PU Jagodina i školskom Upravom u ovom gradu. Nakon sastanaka članova školskih uprava, načelnika policijskih stanica, komandira policijskih ispostava i direktora osnovnih i srednjih škola u Pomoravlju detaljno je analizirano stanje bezbednosti i dogovorene zajedničke aktivnosti.

Komandir PU Jagodina potpukovnik Mladen Getić je ovom prilikom rekao da je nakon svih predloženih mera i radnji cilj da stepen bezbednosti učenika i nastavnog osoblja bude podignut na najviši mogući nivo. Naime, policajci bi trebalo da u osnovnim i srednjim školama budu prisutni tokom čitavog dana dok traje nastava.

Getić je poručio roditeljima da će policijski službenici preduzeti sve da bi se njihova deca usećala bezbedno u školama kako da bi se posvetila učenju i postizanju što bljih rezultata tokom ove školske godine.