Za vikend u Pomoravlju policija sankcionisala skoro 570 prekršaja prekoračenja brzine

Za vikend u Pomoravlju policija sankcionisala skoro 570 prekršaja prekoračenja brzine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, u akciji pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena 18. i 20. avgusta, na teritoriji Pomoravlja kontrolisali su 2.210 vozila i otkrili 567 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

Saobraćajna policija je u okolini Paraćina zbog nasilničke vožnje zaustavila tridesetpetogodišnjeg muškarca koji je, bez vozačke dozvole, upravljao vozilom „BMW“ brzinom od 196,4 kilometara na čas na delu puta na kojem je ograničenje brzine 80. Takođe, vozač je pretekao tri vozila preko neisprekidane uzdužne središnje linije i protiv njega će biti podnete prekršajne prijave.

Policija je isključila iz saobraćaja 21 vozača koji je vozio pod dejstvom alkohola i jednog vozača koji upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U Paraćinu je iz saobraćaja isključen dvadesetogodišnji vozač „sitroena“ koji je bez vozačke dozvole vozio pod dejstvom kokaina, a u Ćupriji šezdesetjednogodišnji biciklista koji je imao 2,6 promila alkohola u organizmu.
Obojica vozača su zadražana i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Policija je sankcionisala i 173 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa.

U cilju unapređenja bezbednosti, saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Podsećamo vozače da prekršaje prekoračenja brzine kretanja policija sankcioniše i bez zaustvaljanja vozila, već vlasnicima vozila upućuje poziv da se izjasne ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.