Mladi iz Ćićevca su za dijalog sa donosiocima odluka i za unapređenje omladinske politike

Mladi iz Ćićevca su za dijalog sa donosiocima odluka i za unapređenje omladinske politike

Unapređenje dijaloga između mladih i donosioca odluka na teritoriji opštine Ćićevac glavni je cilj okruglog stola koji će u subotu od 12 časova biti održan u bašti jednog lokalnog kafića.

Na njemu bi trebalo da bude reči o omladinskoj politici, značaju Saveta za mlade, Kancelarije za mlade, ali i aktivizmu mladih u ruralnim sredinama.

Ovaj ogrugli sto deo je Erasmus + projekta pod nazivom „Prvi put sa mladima o mladima“, koji finansira EU, a koji Udruženje „Okular“ realizuje u saradnji sa partnerima: Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i Somborski edukativni centar.

Okruglom stolu u Ćićevcu prethodile su studijske posete mladih iz Ćićevca partnerskim organizacijama u Sonti i Somboru, gde su se upoznali sa primerima dobre prakse saradnje mladih i donosioca odluka, kao i razvoja omladinske politike.

Kao završna aktivnost uslediće izrada dokumenata sa preporukama o tome kako da u budućnosti mladi i donosioci odluka međusobno uspešno sarađuju i razvijaju omladinsku politiku i lokalne strategije.