Opština Ćićevac domaćin MTB Kupa Srbije

Opština Ćićevac domaćin MTB Kupa Srbije

Opština Ćićevac bila je domaćin MTB Kupa Srbije u biciklizmu, trke planinskih biciklista. Takmičenje u ovom malom mestu je održano po prvi put što je kod meštana Ćićevca izazvalo ogromno interesovanje. Takmičenje je održano u neposrednoj blizini ćićevačke fazanerije uz prisustvo više stotina takmičara i posetilaca.

Pravo učešća na trci imali su takmičari sa licencama Biciklističkog saveza Srbije. Koliko su predstavnici opštine Ćićevac ozbiljno shvatili ovu trku, vredi napomenuti da su na njenoj organizaciji i pripremi terena rade već mesecima.

MTB Kup Srbije vozile su gotovo sve starosne kategorije, od najlmađih poletaraca  do seniora. Primetan je bio ogroman broj dečaka i devojčica što dovoljno govori o popularnosti ovog pomalo ekstremnog sporta u Srbiji.

Glavnom takmičenju prethodila je organizovana vožnja zadovoljstva za najmlađe pod nazivom „Ćićevac u srcu“, gde su učestvovala deca osnovnih škola u cilju promocije sporta i biciklizma.

MTB Kup Srbije organizuje se u desetak gradova i opština naše države tokom godine, a pri njenom kraju sabiraju se bodovi koje su biciklisti osvojili na njima kada se dobija pobednik u brojnim starosnim kategorijama. Takmičenje je organizovao Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub Sputnik iz Valjeva uz veliku podršku opštine Ćićevac.