Kutak za osnaživanje porodice – prvo i jedino besplatno savetovalište u Pomoravlju

Kutak za osnaživanje porodice – prvo i jedino besplatno savetovalište u Pomoravlju

U ćuprijskom Domu zdravlja od nedavno je počelo sa radom besplatno savetovalište „Kutak za osnaživanje porodice“. Ovaj inovativni projekat, jedini u Pomoravlju, rezultat je međusistemske saradnje između zdravstvenog sistema, sistema socijalne zaštite, prosvete,, lokalne samouprave i institucija.

Nevena Janjić, koordinatorka projekta, istakla je da je cilj savetovališta pružanje stručne podrške porodicama koje su u nekom riziku ili suočene sa problemima. Projekat omogućava pristup psihološkom savetovanju, medicinskoj podršci, savetima nutricioniste, stručnom radniku u socijalnoj zaštiti i senzornom integratoru.

Jadranka Đorđević, pomoćnica predsednice opštine Ćuprija, kaže da je ovo jedan od najznačajnijih projekata za grad i dodaje da opština pruža punu podršku u njegovoj realizaciji.

„Kutak za osnaživanje porodice” realizuje se u okviru Programa “PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu” koji zajednički sporovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Vrata „Kutka za osnaživanje porodice“ otvorena su svakog radnog dana u popodnevnim satima, u prostorijama Doma zdravlja u Ćupriji. Broj telefona za zakazivanje je 063/ 78 23 494.