Kako je protekao 4. Međunarodni skup oldtajmera u Paraćinu

Kako je protekao 4. Međunarodni skup oldtajmera u Paraćinu

Ovogodišnji skup oldajmera obeležio je veliki broj vlasnika i ljubitelja starovremenskih vozila kako iz Paraćina tako i iz celog Pomoravlja koji su se divili lepoti i izgledu automobila i motora koji već decenijama krstare evropskim putevima. Na parkingu SC „SFS Borac“ okupio se rekordan broj njih, čak i preko 130 izlagača koji su specijalno za ovu priliku došli ne samo iz Srbije već i iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, BiH i Severne Makedonije. Među najatraktivnijim primercima na 4. Međunarodnom skupu oldtajmera izdvojili smo vozila poznatih svetskih proizvođača Mercedes, Ford, Volvo, Opel, Pontiac, Gaz i mnoga druga od kojih su neka stara skoro čitav jedan vek.

Skup oldajmera na parkingu SC „SFS Borac“ otvorila je Kristina Vasić Kika iz Paraćina svirajući na svom saksofonu. Ovogodišnji skup starovremenskih automobila je kao i prethodne organizaovao AMK Pomoravlje i to nakon 3 godine pauze.

Nakon okupljanja svih učesnika ove manifestacije u popodnevnim satima usledio je i defile centralnim gradskim ulicama Nemanjinom, Vojvode Mišića, Kralja Petra Prvog i Majora Marka. Vlasnicima najatraktivnijih i najlepših modela starih automobila na kraju su dodeljeni pehari i zahvalnice. Veliko iznenađenje za sve prisutne bio je balon pomoću kog su posetioci mogli da uživaju u panoramskom pogledu na ceo Paraćin.