Kako do mesečne kartice za parking

Kako do mesečne kartice za parking

Jedan od najvećih problema vozača u Paraćinu je pronalaženje slobodnog parking mesta, po mogućstvu onog koje se ne plaća. Iz tog razloga se Paraćinci parkiraju skoro gde stignu, zaboravljajući da i za ovaj problem postoji rešenje zvano parking kartica.

Pravo na povlašćenu parking kartu  imaju stanari takozvanog  zoniranog područja. Ona omogućava vozačima da parkiraju svoja vozila bez vremenskog ograničenja, na prvom slobodnom mestu, isključivo u ulicama zone za koju je izdata.

Parking servis postavio je parkomate na šest lokacija u Paraćinu  kako bi gosti iz drugih država koji nemaju broj srpskih operatera mogli na jednostavniji način da plaćaju parking za svoje automobile. Korišćenje parkomata je jednostavno. Vozač ukuca registarsku oznaku automobila i paprinim novčanicama, kovanicama ili platnom karticom plaća uslugu Parking servisa.

Pravo na besplatna parking mesta tokom cele godine imaju sve osobe sa  invaliditetom čiji rezervisan prostor često zauzimaju nesavesni vozači. Kartice koje građani dobiju potrebno je istaknuti na vidljivom mestu, odnosno na prednjoj strani automobila.

Svaki vozač koji nema mesečnu kartu, dužan je da plati cenu parking usluge na osnovu cenovnika Parking servisa. Ukoliko vozač u roku od 15 minuta ne pošalje SMS poruku, ovlašćeno lice mu izdaje jedinstvenudnevnu doplatu karte koja iznosi 1.000 dinara. Korisnik ima mogućnost da plati kaznu u roku od 8 dana i na taj način ostvari popust od 50%. Vozač koji odbije da plati kaznu, najpre dobija na kućnu adresu obaveštenje o neizmirenim obavezama, nakon čega sledi opomena i na kraju sudski poziv.