Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun

Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun

Večita dilema i pitanje je, da li se 14. februar obeležava kao Dan zaljubljenih ili kao Sveti Trifun. Mišljenja i stavovi su različiti, stariji često zanemaruju ovaj datum dok mu se mladi i zaljubljeni unapred raduju. Oni koji kraj sebe imaju voljenu osobu ili životnog partera obeležavaju oba praznika uz idealnu kombinaciju, ljubav uz čašicu vina. Pitali smo naše sugrađane šta oni slave danas i kako obeležavaju današnji praznik.

Nevezano za to da li ste zaljubljeni, tradicionalni, moderni, ili koliko imate godina, ono što svima prija je makar mali znak pažnje i ljubavi. Šta god obeležavali 14. februara ne možemo poreći da je današnji dan u duhu cveća, poklona i sitnica koje mnogo znače. Pitali smo ljude koji nas često savetuju prilikom izbora cvetnog aranžmana šta naši sugrađani kupuju danas, pa i proteklih dana i za čim imaju najveću potražnju.

Našizaljubljeni sugrađani ne kupuju isključivo cveće i vole da budu kreativni, poručuju iz jedne od paraćinskih knjižara.

Savremeni stilovi života, posao, razne brige pa i pandemija korona virusa odaljili su nas jedne od drugih pa je sve manje vremena za ljubav. Obradujte danas voljenu osobu i sami odlučite da li će to biti sa, bez poklona, uz osmeh ili poljubac.