Bez neregularnosti na referendumu u Paraćinu

Bez neregularnosti na referendumu u Paraćinu

U opštini Paraćin do kasnih popodnevnih sati nije prijavljena nijedna neregularnost na glasačkim mestima pa se referendum sprovodi u fer i korektnoj atmosferi. Ovo su reči predsednice Opštinske izborne komisije Aleksandre Antić koja je u popodnevnim satima obilazila rad biračkih odbora.

Referendum koji se u najvećoj meri tiče reforme sudstva karakteriše mala izlaznost kako na državnom tako i na lokalnom nivou.

Građani Srbije se danas na referendumu izjašnjavaju da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa. Veliki broj njih na teritoriji opštine Paraćin iskoristio je mogućnost da glasa kod svoje kuće.

Kao što je ranije i najavljeno, tok referenduma u Paraćinu prate i kontrolori koji se od jutros nalaze na pojedinim glasačkim mestima.

Konačan izveštaj o rezultatima referenduma Opštinska izborna komisija treba da pošalje Republičkoj izbornoj komisiji već 18. januara, a kako nam je rekla Aleksandra Antić taj rok će verovatno biti produžen do srede. Preliminarni rezultati biće poznati u ponedeljak u toku dana.