2019. godina, jedna od najuspešnijih za PU Bambi Paraćin

2019. godina, jedna od najuspešnijih za PU Bambi Paraćin

Protekla godina je za Predškolsku ustanovu Bambi u Paraćinu bila jedna od najuspešnijih. Prema rečima direktorke Ivone Mihajlović, u 2019/2020. godini u vrtiće ove ustanove upisano je oko 1100 mališana, što je više nego svih prethodnih godina.

Zaposleni u vrtićima Predškoske ustanove Bambi su uspešno realizovali plan za prošlu godinu, što je vidljivo kroz mnogobrojne aktivnosti za decu u vrtićima, poput priredbi i sportskih aktivnosti, radionica gde su često bili uključeni i roditelji. Plan je da se i u ovoj godini akcenat stavi na unapređenje kvaliteta vaspitno obrazovnog rada.

Prema iskustvima iz prethodnih godina, za vreme trajanja drugog dela zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce koji će početi 31. januara, očekuje se manji broj dece u vrtićima. To se događa što zbog odmora koji koriste roditelji, a i zbog češćeg razboljavanja dece izazvanim respiratornim infekcijama uobičajenim za ovo doba godine. Vrtići Predškolske ustanove Bambi su radili i tokom prvog dela zimskog raspusta koji je za učenike osnovnih i srednjih škola trajao tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Jedino su predškolske grupe pri školama, kojih je  devet u gradu i 16 u selima, koristile odmor tokom raspusta.

Tokom sledeće nedelje, u vrtićima Predškolske ustanove Bambi počeće sada već tradicionalne zimske igrarije, segment manifestacije Spšortska zima. U okviru igrarija će deca zajedno sa stručnim saradnicima Sportskog saveza vežbati na mini poligonima.