Radovi na zameni vodovodnih cevi na Zelenoj pijaci u Paraćinu

Radovi na zameni vodovodnih cevi na Zelenoj pijaci u Paraćinu

Ovako već danima izgleda jedan deo Zelene pijace u Paraćinu gde radnici JP “Vodovod” rade na postavljanju novih vodovodnih cevi. Da bi to uradili moraju da specijalnim alatima probuše beton a tom prilikom stvaraju skoro nepodnošljivu buku koja u velikoj meri ometa prodavce i njihove mušterije.

Direktor paraćinskog Vodovoda Nebojša Simić svestan je da ovolika buka smeta svima na Zelenoj pijaci. Nakon uočenog kvara na vodovodnom sistemu i njegovom otklanjanju, nadležni su rešili da promene vodovodne cevi koje su postavljene pre punih 50 godina.

Prodavci kažu kako je primetan manji broj Paraćinaca koji pazare voće i povrće na Zelenoj pijaci, delimično i zbog ovih radova.

Ipak na njihovu i sreću kupaca, radovi na zameni vodovodnih cevi neće trajati još dugo, bar tako kaže direktor JP Vodovod.

U isto vreme pored ovih radova, JP Vodovod Paraćin uveliko sprovodi radove na postavljanju novih cevi na glavnom cevovodu od izvorišta kod manastira Sveta Petka u Izvoru do rezervoara na Karađorđevom brdu. Nadležni iz ovog preduzeća kažu kako su zadovoljni realizacijom ovog projekta i da se nadaju da će ga završti do maja meseca ove godine daleko pre predviđenog roka.