Atletski stadion u Ćupriji

Atletski stadion u Ćupriji

Tartan podloga sa 8 atletskih staza, tribine sa blizu 2000 sedećih mesta i fudbaski teren karakteristike su novoizgrađenog Atletskog stadiona u Ćupriji. Objekat koji je u završnoj fazi izgradnje trebalo je svečano da bude otvboren 20. Juna, ali je to omela pandemija korona virusa. Opštinske vlasti se nadaju da bi ponovnim ublažavanjem mera u narednom periodu, ovaj objekat mogao svečano da bude otvoren krajem avgusta.

Izvođač radova na stadionu koji su počeli su 10. decembra 2018. godine je preduzeće Bauwesen. Rok za izgradnju bio je godinu dana, ali je investitor zbog epidemiološke i finansiske krize u zemlji ovaj rok produžio. Vrednost svih radova je 138 miliona dinara i taj iznos je u potpunosti finansiran iz opštinskog budžeta. Raspisana je i javna nabavka za uređenje kompletne okoline stadiona kao što su ulazi sa kapijama i tribina na zapadu.

Atletičari su na korišćenje dobili kvalitetnu i savremenu podlogu za održavanje treninga i takmičenja, a sudeći prema rečima Vladimira Vasiljevića, sličnim uslovima mogu da se nadaju i članovi fudbalskog kluba Morava 1918.

Stadion je prventveno namenjen ćuprijskim atletičarima, ali će ga koristiti i fudbaleri lokalnog kluba. Vasiljević kaže kako će nakon otvaranja ovaj objekat služiti i rekreativcima.

Atletski stadion predstavlja samo prvi deo gradnje Atletskog centra Srbije u Ćupriji. Drugi deo ovog ambicioznog projekta je kompleks sa atletskom dvoranom koja će biti izgrađena na mestu sadašnjeg pomoćnog terena. Prema projektu urađenom u skladu sa pravilnikom Svetske atletske federacije, površina buduće atletske dvorane biće 10.620 kvadrata i njena prva namena je da bude pomoćni trening centar tokom Svetskog prventva u atletici koje bi u Srbiji trebalo da bude održano 2022. godine.